Test drożdży

Jak myślicie – czy to faktycznie ma znaczenie jakich drożdży używamy do robienia cydru? Czy warto pójść w „drożdże do cydru”, czy może lepsze będą winiarskie?
Czy to w ogóle cokolwiek zmienia?

Wynik tego eksperymentu przerósł moje najśmielsze oczekiwania – nie spodziewałem się, że drożdże mają aż takie znaczenie!

Czytaj dalej

Książka: The New Cider Maker’s Handbook

Już dawno powinienem byłem napisać o tej książce, ale po prostu nie byłem na to gotowy. Łatwo się pisze o takich pozycjach, które można szybko przeczytać, przyswoić, uporządkować sobie w głowie – zaś w tym przypadku..

Ta książka jest niesamowita. Żałuję że ją kupiłem… w wydaniu elektronicznym 😉 – gdybym wiedział jak często będę do niej zaglądać, bez wahania zdecydowałbym się na wersję papierową.

Czytaj dalej