projekt CYDR
slodzenie cydru - Wersja do druku

+- projekt CYDR (https://projektcydr.pl/forum)
+-- Dział: Jak robimy cydr (i jak go nie robimy) (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Inkubator (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: slodzenie cydru (/showthread.php?tid=2431)



slodzenie cydru - DanielW35 - 2021-01-10

Ja wlasmnie otworzylem pierwsza butelke cydru z babelkami . Co prawda cukier sypalem w ciemno bo waga od mojego kolegi narkomana nie dzialala tak jak powinna :-) no ale fajny jest gazowany, tylko chcialbym wiedziec co jest najlepsze do slodzenia? ja uzywalem cukru brzozowego, niby dobry tylko czuje taki lekki posmak , ale ogolnie zajebisty :-) a czy wyklarowany cydr smakuje inaczej czy jest to bardziej kosmetyka jezeli tak moge powiedziec :-) troche zdjecie slabe bo mi sie kamerka w komorce zepsula troszke. A czy musze fermentowac butelki z gotowym cydrem? bo ja nalalem poslodzilem i zakapslowalem i jest git .
   


RE: slodzenie cydru - Pijak13 - 2021-03-29

Niestety cukry brzozowe stevia itp zawsze beda zmieniac troszke smak cydru. Dlatego ja robie bez cukru :-) Kwasny ale smaczny