projekt CYDR
Co zamiast cukru do przetworów - Wersja do druku

+- projekt CYDR (https://projektcydr.pl/forum)
+-- Dział: Jak robimy cydr (i jak go nie robimy) (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Inkubator (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Wątek: Co zamiast cukru do przetworów (/showthread.php?tid=2494)



Co zamiast cukru do przetworów - romekxyz - 2021-06-08

Pytanie może mądre może głupie właściwie nie wiem czy na tym forum może się znaleźć. Zbliża się okres robienia domowych przetworów, pytanie dotyczy czy zamienniki cukru takie jak ksylitol, erytorol zakonserwują przetwory jak cukier.


RE: Co zamiast cukru do przetworów - Bartek - 2021-06-08

Przenoszę tutaj.

Słodziki nie są konserwantami. Ale możesz w zamian zapasteryzować.


RE: Co zamiast cukru do przetworów - newrom - 2021-06-10

Dokładnie. albo zasolić.