![]() |
Enzym PME do keevingu, 2025 - Wersja do druku +- projekt CYDR (https://projektcydr.pl/forum) +-- Dział: Jak robimy cydr (i jak go nie robimy) (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Przydasie (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Enzym PME do keevingu, 2025 (/showthread.php?tid=2905) |
Enzym PME do keevingu, 2025 - Bartek - 2025-08-26 Mam świeżą partię enzymu do keevingu + CaCl. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę trochę odsprzedać. 10zł za zestaw na 100l, ewentualnie wielokrotność. RE: Enzym PME do keevingu, 2025 - karlik - 2025-08-31 Cześć. Bardzo chętnie odkupię na 200l. Wiem, że robiłeś próby keevingu z jabłek komercyjnych i słabo to wyszło, ale mam w tym roku kilkanaście pierwszych cydrówek i pomyślałem, że namieszam z Princem i popróbuję. Jaki to ma okres przydatności? Adres czy paczkomat? RE: Enzym PME do keevingu, 2025 - Bartek - 2025-08-31 Jasne, zamówiłem buteleczki żeby rozlać z opakowania zbiorczego, przyjdą jakoś w połowie tygodnia. Enzym trzeba trzymać w lodówce, jak nie zużyjesz w tym roku to w przyszłym też będzie OK. Z czasem traci trochę na efektywności, więc jak będzie miał rok, to warto dodać 10-20% więcej (nie można przedawkować). Ten jest świeży. CaCl można trzymać poza lodówką i nie starzeje się. Paczkomat najwygodniej. Będę się kontaktował mailowo w tygodniu. RE: Enzym PME do keevingu, 2025 - karlik - 2025-08-31 Super. Wysyłałeś mi wcześnie sztobry więc mojego maila i adres masz. |