![]() |
|
Wybrane czynniki kształtujące jakość cydrów - Wersja do druku +- projekt CYDR (https://projektcydr.pl/forum) +-- Dział: Jak robimy cydr (i jak go nie robimy) (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Kaganek oświaty (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Wybrane czynniki kształtujące jakość cydrów (/showthread.php?tid=2920) |
Wybrane czynniki kształtujące jakość cydrów - Bartek - 2025-12-16 ROZPRAWA DOKTORSKA Paulina Witt Wybrane czynniki kształtujące jakość cydrów https://bip.umg.edu.pl/sites/default/files/zalaczniki/paulina_witt_wybrane_czynniki_ksztaltujace_jakosc_cydrow.pdf
paulina_witt_wybrane_czynniki_ksztaltujace_jakosc_cydrow.pdf (Rozmiar: 5,45 MB / Pobrań: 3)
Jeszcze nie przebrnąłem przez całość, ale zapowiada się dobrze. BTW - pani pożyczyła sobie mój obrazek! RE: Wybrane czynniki kształtujące jakość cydrów - szo - 2025-12-17 wow - DZIĘKI!! lekturę zostawiam na weekend RE: Wybrane czynniki kształtujące jakość cydrów - kuneg - 2025-12-18 Dzięki, Bartku ![]() Ciekawa lektura z tej rozprawy doktorskiej. Ja jednak nadal czekam na kompleksowe opracowanie dot. poziomów cukrów i kwasów oraz udział poszczególnych cukrów i kwasów w jabłkach, które są u nas powszechnie uprawiane. Miło by było wiedzieć, jakim surowcem dysponujemy w kraju, żaby nie trzeba było osobiście bawić się w laboranta ![]() Do tej drugiej pozycji zabiorę się niebawem
|