Pierwszy cydr
#1
Dzień dobry. Nowy członek tutaj. W tym sezonie chcę zrobić mój pierwszy cydr. Robiłem wcześniej piw, więc myślę, że znam metody. Mam kilka pytań: 1) Jaka jest dobra proporcja soku, aby uzyskać raczej kwaśny cydr? Bardzo lubię Antonówkę i chciałbym z nich korzystać w tym sezonie. 2) Czy polecacie jakieś miejsce w Warszawie, gdzie mogę dostać wyciskane soki różnych odmian? 3) Jakie drożdże polecacie? Jakieś doświadczenia z Coobrą?

Nie jestem z Polski, więc wybacz mi moje błędy. Piszę przez Tłumacza Google Wink
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Pierwszy cydr - przez cydrpunk - 2020-10-01 02:51 PM
RE: Pierwszy cydr - przez p1805 - 2020-10-01 07:22 PM
RE: Pierwszy cydr - przez cydrpunk - 2020-10-01 09:55 PM
RE: Pierwszy cydr - przez Bartek - 2020-10-02 07:20 AM
RE: Pierwszy cydr - przez cydrpunk - 2020-10-02 09:04 AM

Skocz do: