Fermentacja w niskiej temperaturze
#12
4 stopnie to bardzo mało, nic dziwnego że idzie powoli. Najlepiej jakbyś zmierzył ponownie za 2 tygodnie i wtedy zobaczysz, czy coś się posuwa. Jeśli nie będzie postępów, to przydałoby się przenieść te fermentory w cieplejsze miejsce, ~10C. A dopiero jak to nie pomoże (w co wątpię) to można zacząć myśleć o poważniejszej interwencji, tj. dodaniu pożywki etc.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Fermentacja w niskiej temperaturze - przez fantazyjny13 - 2020-11-24 12:23 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2020-11-24 07:39 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2020-11-25 07:27 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2020-11-26 07:55 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Wojtek - 2020-12-12 12:43 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2021-01-06 10:18 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Antek - 2021-01-20 09:36 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez newrom - 2021-01-21 07:06 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2021-01-21 09:15 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Adam - 2021-01-25 06:39 PM

Skocz do: