Keeving z pasteryzowanego soku
#7
Początek wygląda obiecująco. W czwartek dodałem PME. W piątek chlorek wapnia. Zależało mi na tym, by cały proces mógł trwać jak najdłużej, więc soku nie przelewałem. Odkaziłem róg worka i strzykawką zadawałem odczynniki, następnie zwijałem ten róg do środka i łapałem klamerką.

Aktualnie zaczął się wytrącać dość gruby osad, stąd wniosek, że reakcja ruszyła. Póki co, jeszcze regularnie ''mieszam workiem", ale od jutra zamierzam pozwolić mu w spokoju opadać. W zależności od tempa zmian, potrzymam sok w worku jeszcze przez tydzień lub dwa i go przemrożę Big Grin
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Keeving z pasteryzowanego soku - przez JaKuba - 2022-01-04 06:32 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez Bartek - 2022-01-05 01:28 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez blackpowder - 2022-01-05 02:15 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez JaKuba - 2022-01-05 05:41 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez Bartek - 2022-01-06 09:18 AM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez blackpowder - 2022-01-06 02:12 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez JaKuba - 2022-01-15 07:59 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez Bartek - 2022-01-15 08:13 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez blackpowder - 2022-01-17 02:13 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez JaKuba - 2022-01-17 05:11 PM
RE: Keeving z pasteryzowanego soku - przez blackpowder - 2022-01-18 11:24 AM

Skocz do: