slodzenie cydru
#1
Ja wlasmnie otworzylem pierwsza butelke cydru z babelkami . Co prawda cukier sypalem w ciemno bo waga od mojego kolegi narkomana nie dzialala tak jak powinna :-) no ale fajny jest gazowany, tylko chcialbym wiedziec co jest najlepsze do slodzenia? ja uzywalem cukru brzozowego, niby dobry tylko czuje taki lekki posmak , ale ogolnie zajebisty :-) a czy wyklarowany cydr smakuje inaczej czy jest to bardziej kosmetyka jezeli tak moge powiedziec :-) troche zdjecie slabe bo mi sie kamerka w komorce zepsula troszke. A czy musze fermentowac butelki z gotowym cydrem? bo ja nalalem poslodzilem i zakapslowalem i jest git .
   
Swojskie jet lepsze.
Odpowiedz
#2
Niestety cukry brzozowe stevia itp zawsze beda zmieniac troszke smak cydru. Dlatego ja robie bez cukru :-) Kwasny ale smaczny
Odpowiedz


Skocz do: