cydr miroslawski - Wersja do druku +- projekt CYDR (https://projektcydr.pl/forum) +-- Dział: Jak robimy cydr (i jak go nie robimy) (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Inkubator (https://projektcydr.pl/forum/forumdisplay.php?fid=2) +--- Wątek: cydr miroslawski (/showthread.php?tid=2519) |
cydr miroslawski - DanielW35 - 2021-09-02 Wlasnie kupilem cydr miroslawski. nie wiem czy probowaliscie kiedys, ale ten pol wytrawny jest nawet spoko. Jak moge uzyskac taki smak ? RE: cydr miroslawski - guma44 - 2021-09-03 Cześć, chodzi Ci o Miłosławski? Jeżeli tak to piłem któryś (nie pamiętam czy pół-słodki czy pół-wytrawny) ale mi nie podszedł - straszna landryna. Jak będę miał okazję to go ponownie kupię aby potwierdzić. Jak uzyskać taki smak? Z tego co piszę to używają polskich jabłek. Może jakbyś użył Gala albo coś takiego to by wyszło. Jeżeli lubisz to możesz popróbować. Jak ktoś spróbował najgorszego z Francji to Miłosławski już nie smakuje... . No ale gusta są różne. RE: cydr miroslawski - kuneg - 2021-09-07 Nie wszystkie francuskie są lepsze od Miłosławskiego, a jakieś 90%, z czego połowa jest tańsza. Jednak wszystkie francuskie, jakie piłam, są zdecydowanie bardziej ekstraktywne. RE: cydr miroslawski - DanielW35 - 2021-10-09 pilem pol wytrawny to byl bardzo fajny w smaku. a te pol slodkie to prawda takie landrynkkowe. smakuje mi bardzo ale ciezko go dostac. robilem z soku sklepowego, bo tylko taki mialem ale nie bardzo mi to wyszlo. |