cydr miroslawski
#1
Wlasnie kupilem cydr miroslawski. nie wiem czy probowaliscie kiedys, ale ten pol wytrawny jest nawet spoko. Jak moge uzyskac taki smak ?
Swojskie jet lepsze.
Odpowiedz
#2
Cześć, chodzi Ci o Miłosławski? Jeżeli tak to piłem któryś (nie pamiętam czy pół-słodki czy pół-wytrawny) ale mi nie podszedł - straszna landryna. Jak będę miał okazję to go ponownie kupię aby potwierdzić. Jak uzyskać taki smak? Z tego co piszę to używają polskich jabłek. Może jakbyś użył Gala albo coś takiego to by wyszło. Jeżeli lubisz to możesz popróbować. Jak ktoś spróbował najgorszego z Francji to Miłosławski już nie smakuje... Big Grin. No ale gusta są różne.
Odpowiedz
#3
Nie wszystkie francuskie są lepsze od Miłosławskiego, a jakieś 90%, z czego połowa jest tańsza. Jednak wszystkie francuskie, jakie piłam, są zdecydowanie bardziej ekstraktywne.
Mów mi Małgorzato :)
Odpowiedz
#4
pilem pol wytrawny to byl bardzo fajny w smaku. a te pol slodkie to prawda takie landrynkkowe. smakuje mi bardzo ale ciezko go dostac. robilem z soku sklepowego, bo tylko taki mialem ale nie bardzo mi to wyszlo.
Swojskie jet lepsze.
Odpowiedz


Skocz do: