Kilka cydrów okiem eksperta
#1
Ktoś inny również wpadł na pomysł przyglądnięcia się polskim cydrom: https://www.facebook.com/people/Sylabonc...734175974/
Pani ekspert jest dopiero na początku i - jak to już tutaj wiemy - najlepsze kwiatki dopiero przed nią Smile Jeśli w ogóle ma plany przebrnąć przez wszystko. Nie wiem jaki jest zakres tego przedsięwzięcia. Widzę, że na razie do jednego wora leci przemysł, rzemieślnicze, lodowe, smakowe - może potem jakoś to opracują.
Odpowiedz
#2
To tak nie wygląda jak u Ciebie - przynajmniej brak jest pomiarów, a cytowany % z butelki...
Wygląda mi to na festbukowe heheszki i och-aszki pod zasięgi - obym się pomylił.
Odpowiedz
#3
Niestety, znaczna większość "dziennikarzy" i "felietonistów" to są influencerzy, którzy nie piszą i nie publikują za darmo, ale za pieniądze. I to raczej grzecznościowe i pozytywne opinie...
Odpowiedz
#4
Ta pani akurat wygląda na profesjonalistkę. Pytanie jaki cel ma ta aktywność i jak zostanie pokierowana przez branżę. Jeśli to będzie tak, że dostanie cydry od zaangażowanych producentów, to będzie miała fragmentaryczny obraz, nie do końca odzwierciedlający całokształt. Na razie staram się nawiązać kontakt i pokazać jak to wygląda ze strony konsumenta..
Odpowiedz
#5
Jak nie wiesz co zrobić z podejściem konsumenckim to zaproś eksperta i on osądzi "no przeciez ekspert wydał opinię" - a co się dzieje pod stołem dowiemy się jak na to forum wpadną hkrzy ... Smile
Odpowiedz
#6
(Wczoraj 11:42 AM)Bartek napisał(a): Pytanie jaki cel ma ta aktywność (...)

"(...) charakterystyk[i] cydrów opracowywanych do rozdziału planowanej książki pod redakcją Rity Krawczyk"
https://www.facebook.com/permalink.php?s...8734175974
Odpowiedz
#7
Bartek, pisz książkę!
Przynajmniej będzie uwzględniać parametry. Big Grin
Mów mi Małgorzato :)
Odpowiedz
#8
nie, nie.
Tu trzeba powołać grono stale monitorujące parametry nowych roczników!
Może pokupimy przyrządy i podzielimy cydrownie pod siebie geograficznie z opcją wymian w poszczególnych latach?
Wtedy zamiast odmian będziemy widzieli zmiany w czasie
Odpowiedz
#9
i wtedy ranking, punkty, złote jabłko przyznawane raz do roku - blichtr sława jak u Michelin Smile 
i się rozmarzyłem
Odpowiedz


Skocz do: