2018-10-20 03:35 PM
Witajcie,
Jestem w trakcie oczekiwania na swój pierwszy Cydr.
Wszystkie etapy przebiegały w sposób książkowy, aż do butelkowania.
Zabutelkowalem cydr z dodatkiem 3,3G cukru i 5g ksylitolu.
Jedna butelka próbna została zabutelkowana tuż po fermentacji burzliwej, podczas zlewania do damy na Cichą. W butelce widoczna była praca drożdży, po kilku dniachc dla testu otworzyłem butelkę. Nawet po mocnym schlodzeniu była fontanna. Ale nie w tym rzecz. Po zabutelkowaniu całosci nie widze pracy drożdży.
I tu moje pytanie. Czy tak powinno być ?
Jestem w trakcie oczekiwania na swój pierwszy Cydr.
Wszystkie etapy przebiegały w sposób książkowy, aż do butelkowania.
Zabutelkowalem cydr z dodatkiem 3,3G cukru i 5g ksylitolu.
Jedna butelka próbna została zabutelkowana tuż po fermentacji burzliwej, podczas zlewania do damy na Cichą. W butelce widoczna była praca drożdży, po kilku dniachc dla testu otworzyłem butelkę. Nawet po mocnym schlodzeniu była fontanna. Ale nie w tym rzecz. Po zabutelkowaniu całosci nie widze pracy drożdży.
I tu moje pytanie. Czy tak powinno być ?