Cydr lodowy
#1
[size=small]Jeszcze jedno bo mi się akurat przypomniało a wątku w tym temacie nie znalazłem [/size]

[size=small]W zeszłym roku zauważyłem że sąsiad kilka domów dalej mający olbrzymią jabłoń w ogóle nie zbiera jej owoców, biedaki wisiały na gałęzi całą zimę, jeszcze w styczniu je widziałem, pomyślałem żeby poprosić gościa (za parę piwek) czy bym nie mógł zrobić z nich użytku, część od razu na cydr  normalny a cześć na cydr lodowy ... i tu pytanie - zostawić jabłka na gałęzi i zerwać je zimą po 7-10 stopniowych mrozach czy zerwać od razu i walnąć do zamrażarki? Może ze 20kg by weszło mi do skrzyniowej? Jakieś rady [/size]

Chętnie poczytam więcej na temat cydru lodowego, sposobów jego wytwarzania itp. Muszę się przed sezonem solidnie dokształcić. 

pozdrawiam
Odpowiedz


Skocz do: