Cicha (i nie tylko) fermentacja
#5
Przy okazji, zastanawiam się, co może stać za tym, że mój pierwszy cydr właściwie praktycznie się nie sklarował, mimo aktualnie ca. ponad 5 miesięcy w butelkach. Zrobiłem go z soku z kartonu NFC, "burzliwa" poszła bezproblemowo, na "cichej" postał z 3 tygodnie (co w przypadku cydru rzeczywiście jest umiarkowanie sensowne), poszedł do butli z dodatkiem glukozy dla gazu i ksylitolu dla słodyczy. I właściwie ciągle jest mocno mętny. Masz jakieś przypuszczenia?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-13 06:38 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-13 09:23 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-13 09:29 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-13 10:13 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-14 05:47 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-14 05:59 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-14 06:20 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-14 09:03 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-14 09:17 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-05-16 04:34 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Bartek - 2018-05-18 10:06 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-09-12 06:30 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Wojtek - 2018-09-22 10:39 PM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-10-10 09:02 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez Wojtek - 2018-10-10 09:22 AM
RE: Cicha (i nie tylko) fermentacja - przez pawel - 2018-10-10 10:51 AM

Skocz do: