2018-10-10 09:22 AM
Cześć!
jeszcze nie wiem, bo nastawy stoją 100km ode mnie i od końca września nie miałem okazji pojechać na oględziny. Sądzę jednak, że wszystko musiało zwolnić wraz ze spadkiem temperatury, która teraz w pomieszczeniu wynosi ok. 13-14 st. W tym lub przyszłym tygodniu jadę na kontrolę - dam znać jakie efekty. Tutaj link do karty charakterystyki tych drożdży.
Co ciekawe, w Polsce ich konfekcjonowaniem do małych opakowań i sprzedażą zajmuje się Biowin - Ich nazwa handlowa to właśnie Fermivin 7013. Postanowiłem je wypróbować, bo wg. znalezionych przeze mnie informacji wykazują też tendencję do przetwarzania części kwasu jabłkowego, choć nie tak intensywnie jak Lalvin 71B.
jeszcze nie wiem, bo nastawy stoją 100km ode mnie i od końca września nie miałem okazji pojechać na oględziny. Sądzę jednak, że wszystko musiało zwolnić wraz ze spadkiem temperatury, która teraz w pomieszczeniu wynosi ok. 13-14 st. W tym lub przyszłym tygodniu jadę na kontrolę - dam znać jakie efekty. Tutaj link do karty charakterystyki tych drożdży.
Co ciekawe, w Polsce ich konfekcjonowaniem do małych opakowań i sprzedażą zajmuje się Biowin - Ich nazwa handlowa to właśnie Fermivin 7013. Postanowiłem je wypróbować, bo wg. znalezionych przeze mnie informacji wykazują też tendencję do przetwarzania części kwasu jabłkowego, choć nie tak intensywnie jak Lalvin 71B.