2018-10-10 10:51 AM
Hej!
Dzięki i będę czekał na obserwacje po wizycie w "cydrowni".
Ja właściwie dość konsekwentnie używam chyba najpopularniejszych Gozdawy FC G1, bo jakoś się nauczyłem z nimi obchodzić i nigdy mi nie "fiknęły", ale przymierzam się do zrobienia jednej nastawy z LV1116 (zresztą, o ile dobrze pamiętam, dobrze wypadły w tutejszym teście). Właściwie, aktualnie idealne dla mnie byłyby drożdże, które wolą dość wysokie temperatury, bo to by oznaczało, że moja piwnica (ok. 18 stopni) gwarantowałaby im temperaturę w ich dolnym zakresie pracy i fermentacja by nie gnała.
Pozdrawiam
Paweł
Dzięki i będę czekał na obserwacje po wizycie w "cydrowni".
Ja właściwie dość konsekwentnie używam chyba najpopularniejszych Gozdawy FC G1, bo jakoś się nauczyłem z nimi obchodzić i nigdy mi nie "fiknęły", ale przymierzam się do zrobienia jednej nastawy z LV1116 (zresztą, o ile dobrze pamiętam, dobrze wypadły w tutejszym teście). Właściwie, aktualnie idealne dla mnie byłyby drożdże, które wolą dość wysokie temperatury, bo to by oznaczało, że moja piwnica (ok. 18 stopni) gwarantowałaby im temperaturę w ich dolnym zakresie pracy i fermentacja by nie gnała.
Pozdrawiam
Paweł