zbyt kwaśny cydr
#1
witam,

chciałbym Was zapytać, czy zdarzyło Wam się, że cydr po fermentacji, a przed zlaniem na leżakowanie, miał zbyt kwaśny smak? Nie chodzi mi o przyjemną kwasowość, ale o zbytnią kwaśność - o co podejrzewam mój cydr. Zadałem drożdże Gozdawa bez pożywki do mieszanki jabłek 65% jonagold i 35% champion. Czy można np. do leżakowania dodać miód lub miód z wodą? Czy może ta kwaśność się wygładzi z czasem leżakowania? 

Miał ktoś taki przypadek?

Pozdrawiam
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-03 01:26 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez pawel - 2018-11-05 11:10 AM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-05 12:22 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez Bartek - 2018-11-05 12:55 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-05 03:09 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez Bartek - 2018-11-05 06:22 PM
RE: zbyt kwaśny cydr - przez marecki - 2018-11-06 10:29 PM

Skocz do: