2018-11-03 01:26 PM
witam,
chciałbym Was zapytać, czy zdarzyło Wam się, że cydr po fermentacji, a przed zlaniem na leżakowanie, miał zbyt kwaśny smak? Nie chodzi mi o przyjemną kwasowość, ale o zbytnią kwaśność - o co podejrzewam mój cydr. Zadałem drożdże Gozdawa bez pożywki do mieszanki jabłek 65% jonagold i 35% champion. Czy można np. do leżakowania dodać miód lub miód z wodą? Czy może ta kwaśność się wygładzi z czasem leżakowania?
Miał ktoś taki przypadek?
Pozdrawiam
chciałbym Was zapytać, czy zdarzyło Wam się, że cydr po fermentacji, a przed zlaniem na leżakowanie, miał zbyt kwaśny smak? Nie chodzi mi o przyjemną kwasowość, ale o zbytnią kwaśność - o co podejrzewam mój cydr. Zadałem drożdże Gozdawa bez pożywki do mieszanki jabłek 65% jonagold i 35% champion. Czy można np. do leżakowania dodać miód lub miód z wodą? Czy może ta kwaśność się wygładzi z czasem leżakowania?
Miał ktoś taki przypadek?
Pozdrawiam