2018-11-05 09:45 AM
Na dniach będę fermentował ostatnią partię soku. Chcę podzielić na trzy frakcje (I drożdże Gozdawa do cydrów, II - drożdże LV 1116, III fermentacja spontaniczna).
Mam pytanie czy podtrzymujesz opinie ze swoich testów że te drożdże spisują się dobrze? Czy może inne drożdże są od nich lepsze?
Będę fermentował bez keveengu, cydr ma być wytrawny, fermentacja w niskich temperaturach około 10 stopni i niżej. Drożdże będę suplementował (te szlachetne), jednak chcę ich dać max 2 gr na 10l soku.
Za wszelkie uwagi/wskazówki z góry wielkie dzięki!
Mam pytanie czy podtrzymujesz opinie ze swoich testów że te drożdże spisują się dobrze? Czy może inne drożdże są od nich lepsze?
Będę fermentował bez keveengu, cydr ma być wytrawny, fermentacja w niskich temperaturach około 10 stopni i niżej. Drożdże będę suplementował (te szlachetne), jednak chcę ich dać max 2 gr na 10l soku.
Za wszelkie uwagi/wskazówki z góry wielkie dzięki!