2019-04-13 11:49 PM
Ja kupowałem worki z baginboxsystem.pl. Nie musisz zużyć całego zaraz po otwarciu. Takie same worki mają w środku sklepowe soki 3-5L.
Sok trzeba pasteryzować w butelkach, bo inaczej sporo traci na temperaturze przy wlewaniu do zimnych butelek i ich nie wypasteryzuje w środku. Raz tak zrobiłem i na kilkanaście butelek miałem 2 które zaczęły pleśnieć w środku. Przy wlewaniu do worków praktycznie nie tracisz na temperaturze.
Teoria jaka stoi za pasteryzacją jest prosta - zobacz sobie tutaj: https://projektcydr.pl/blog/?p=2039.
To jest raptem jeden wzór, wstawiasz do excela i się to PU sumuje
Sok trzeba pasteryzować w butelkach, bo inaczej sporo traci na temperaturze przy wlewaniu do zimnych butelek i ich nie wypasteryzuje w środku. Raz tak zrobiłem i na kilkanaście butelek miałem 2 które zaczęły pleśnieć w środku. Przy wlewaniu do worków praktycznie nie tracisz na temperaturze.
Teoria jaka stoi za pasteryzacją jest prosta - zobacz sobie tutaj: https://projektcydr.pl/blog/?p=2039.
To jest raptem jeden wzór, wstawiasz do excela i się to PU sumuje