Refermentacja
#1
Cześć Panowie,
Szybkie pytanie. Minęło 5 tygodni odkąd zabutelkowałem swój cydr. Poziom nagazowania w dalszym ciągu jest bardzo niski. Cydr przed butelkowaniem miał prawie 5 miesięcy. Pierwsze pytanie to czy jest to normalne? Wydaje mi się, że jest to stosunkowo młody cydr i powinien sie szybciej nagazowac - wcześniejsze były gotowe po ok 2-3 tygodniach. Mam jeszcze do zabutelkowania 50 litrów z tej partii. I tu drugie pytanie - czy dodać trochę drożdży żeby zdążyć przed latem? Jeśli tak to ile? 
Pozdrawiam
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Refermentacja - przez Intruz - 2019-05-28 04:56 PM
RE: Refermentacja - przez Bartek - 2019-05-29 08:11 AM
RE: Refermentacja - przez Intruz - 2019-06-03 05:20 PM
RE: Refermentacja - przez Bartek - 2019-06-04 07:16 AM
RE: Refermentacja - przez radoL - 2022-05-18 10:30 AM
RE: Refermentacja - przez blackpowder - 2022-05-18 04:00 PM
RE: Refermentacja - przez radoL - 2022-05-24 07:13 AM
RE: Refermentacja - przez sykii1 - 2022-05-26 06:40 AM
RE: Refermentacja - przez blackpowder - 2022-05-26 10:43 AM
RE: Refermentacja - przez sykii1 - 2022-05-26 11:31 AM
RE: Refermentacja - przez blackpowder - 2022-05-26 01:57 PM
RE: Refermentacja - przez Henrix - 2022-08-04 10:56 AM
RE: Refermentacja - przez ZbyszekTW - 2022-08-04 11:59 AM
RE: Refermentacja - przez Bartek - 2022-08-05 07:45 AM

Skocz do: