2020-05-01 08:13 AM
Dzięki za pomoc.
Mam jeszcze dwie sprawy. Ile mnie więcej należy odczekać od podania pektoenzym z dodaniem drożdży?
Druga kwestia to dawkowanie, w internecie znalazłem takie oto dawkowanie Pektofruit:
"SPOSÓB UŻYCIA:
Odpowiednią dawkę enzymu należy uwodnić w wodzie o temperaturze 38 - 40 °C w stosunku 1/10 części wody. Uwodniony Pektofruit należy dodać do miazgi ogrzanej do temperatury ok. 50°C i dokładnie wymieszać. Zaleca się kilkukrotne mieszanie miazgi podczas obróbki.
DAWKOWANIE:
Jabłka
Sok - dozować do zbiornika 50°C, 1-2 godziny -- 0,5 - 1g (0,59 - 1,18 ml) / 50 L
Miazga - dozować do zbiornika 20-30°C, 60 minut -- 2,5 - 5g (2,95 - 5,9 ml) / 50 kg"
I powiem szczerze że już sam nie wiem jak to podawać. Będę wdzięczny za pomoc.
Mam jeszcze dwie sprawy. Ile mnie więcej należy odczekać od podania pektoenzym z dodaniem drożdży?
Druga kwestia to dawkowanie, w internecie znalazłem takie oto dawkowanie Pektofruit:
"SPOSÓB UŻYCIA:
Odpowiednią dawkę enzymu należy uwodnić w wodzie o temperaturze 38 - 40 °C w stosunku 1/10 części wody. Uwodniony Pektofruit należy dodać do miazgi ogrzanej do temperatury ok. 50°C i dokładnie wymieszać. Zaleca się kilkukrotne mieszanie miazgi podczas obróbki.
DAWKOWANIE:
Jabłka
Sok - dozować do zbiornika 50°C, 1-2 godziny -- 0,5 - 1g (0,59 - 1,18 ml) / 50 L
Miazga - dozować do zbiornika 20-30°C, 60 minut -- 2,5 - 5g (2,95 - 5,9 ml) / 50 kg"
I powiem szczerze że już sam nie wiem jak to podawać. Będę wdzięczny za pomoc.