2020-08-10 07:08 PM
Bartek Dzieki wielkie Niestety probowalem kilka rodzajow polskich cydrów ale zaden nie smakuje jak cydr. Najlepszy jaki pilem to Bulmers w UK ale jest drogi. Jezeli bym wiedzial jakich konkretnie jablek potrzebuje to moze moglbym sobie zalatwic. Ja czesto za granice jezdze wiec jezeli w danym kraju sa jablka takie jakich potrzebuje to nie jest problem.
Na pewno rzuce okiem na link ktory mi przyslales. Zalezy mi na kwasnym i dlatego bede probowal 4 rodzajow z niewielkich ilosci jablek. chce zobaczyc czym beda sie roznic jezeli dodam rozne iliosci cukru, drozdzy i czegokolwiek co jest potrzebne do produkcji cydru. Jeszcze raz dzieki. A tak zapytam jeszcze jak to jest z procentami? chodzi mi ze nie chce aby moj cydr mial 10%. Czy da sie zatrzymac ten proces? tak jak mowilem jestem swiezakiem.
Na pewno rzuce okiem na link ktory mi przyslales. Zalezy mi na kwasnym i dlatego bede probowal 4 rodzajow z niewielkich ilosci jablek. chce zobaczyc czym beda sie roznic jezeli dodam rozne iliosci cukru, drozdzy i czegokolwiek co jest potrzebne do produkcji cydru. Jeszcze raz dzieki. A tak zapytam jeszcze jak to jest z procentami? chodzi mi ze nie chce aby moj cydr mial 10%. Czy da sie zatrzymac ten proces? tak jak mowilem jestem swiezakiem.