2020-10-24 03:23 PM
Ciekawie to wygląda - co to miałeś za odmiany?
Ja nie miałem takiego przypadku, ale wrzuciłem temat na międzynarodową grupę cydrową, gdzie sugerują żeby dodać chlorku wapnia i poczekać, może zaczną się wytrącać. Nie wygląda, żeby to była typowa przypadłość
Zawsze jeszcze możesz to podgrzać, wtedy galareta powinna puścić, a następnie dodać pektoenzymu - ale wtedy z keevingu już będą nici.
Daj znać co dalej!
Ja nie miałem takiego przypadku, ale wrzuciłem temat na międzynarodową grupę cydrową, gdzie sugerują żeby dodać chlorku wapnia i poczekać, może zaczną się wytrącać. Nie wygląda, żeby to była typowa przypadłość
Zawsze jeszcze możesz to podgrzać, wtedy galareta powinna puścić, a następnie dodać pektoenzymu - ale wtedy z keevingu już będą nici.
Daj znać co dalej!