Fermentacja w niskiej temperaturze
#10
Sprawdziłem dzisiaj ilość cukrów - Blg ok 11,3 (sok miał prawie 12,5).
Poprzedni cydr który fermentował na tych samych drożdżach ale w temperaturze 19-20 stopni po 4 dniach od rozpoczęcia fermentacji miał Blg na poziomie 4 (z bazowych 12,5). Także idzie to wyraźnie wolniej ale na szczęście do przodu Smile
Następny pomiar zrobię pewnie w okolicach Nowego Roku.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Fermentacja w niskiej temperaturze - przez fantazyjny13 - 2020-11-24 12:23 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2020-11-24 07:39 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2020-11-25 07:27 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2020-11-26 07:55 AM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Wojtek - 2020-12-12 12:43 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez fantazyjny13 - 2020-12-14 04:51 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2021-01-06 10:18 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Antek - 2021-01-20 09:36 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez newrom - 2021-01-21 07:06 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Bartek - 2021-01-21 09:15 PM
RE: Fermentacja w niskiej temperaturze - przez Adam - 2021-01-25 06:39 PM

Skocz do: