2021-01-11 11:19 PM
Dobry dla kogo? Sporo ludzi którzy testowali francuskie cydry twierdziło że smakują dziwnie, starsi wspominali o obtłuczonych niedojrzałych jabłkach, niektórzy twierdzili że to zepsuty sok trzymany w dębowej beczce itp.
Jak jest zimno to wolę proste, klarowne cydry. Mogą być słodkie. Jak gorąco to wytrawne i mętne, ze sporą ilością kwasu oraz tanin.
Te w Polsce są robione by sprzedać laikom, ma smakować jak reds czy inne sommersby. Nie ma sadów, niema jabłek, niema cydru.
To nie spirol że wszystko można rektyfikować do dobrego produktu.
Jak jest zimno to wolę proste, klarowne cydry. Mogą być słodkie. Jak gorąco to wytrawne i mętne, ze sporą ilością kwasu oraz tanin.
Te w Polsce są robione by sprzedać laikom, ma smakować jak reds czy inne sommersby. Nie ma sadów, niema jabłek, niema cydru.
To nie spirol że wszystko można rektyfikować do dobrego produktu.