2021-01-25 04:06 PM
Wracając do tematu tego wątku - krótka aktualizacja z przebiegu fermentacji:
- cydr nr. 1 - Blg ok 5-5,3
- cydr nr. 2 - Blg ok 5,5
- 24.01 doszedł w końcu cydr z Jonagoldów (od którego miałem zacząć ). Parametry moszczu to Blg ok 13, kwasowość ok 5,5 g/L, pH ok 3,2-3,4.
Teraz temperatura jest w okolicach 3 stopni ale w ciągu ostatnich mrozów spadła do prawie -1. W każdym razie wszystko idzie powoli ale do przodu
- cydr nr. 1 - Blg ok 5-5,3
- cydr nr. 2 - Blg ok 5,5
- 24.01 doszedł w końcu cydr z Jonagoldów (od którego miałem zacząć ). Parametry moszczu to Blg ok 13, kwasowość ok 5,5 g/L, pH ok 3,2-3,4.
Teraz temperatura jest w okolicach 3 stopni ale w ciągu ostatnich mrozów spadła do prawie -1. W każdym razie wszystko idzie powoli ale do przodu