Ankieta: Czy Cydr musi być krystaliczny
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
46.15%
6 46.15%
Nie
15.38%
2 15.38%
Obojętne, liczy się smak.
38.46%
5 38.46%
Razem 13 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Klarowanie - konieczne czy nie?
#16
Ale mętny cydr nie jest brzydki, zwłaszcza jeśli jego mętność jest równomierna i światło opalizuje.
Choć rozumiem że przyzwyczajenie robi swoje, jak zaczynałem pić piwo to piwo mętne = piwo zepsute (był w krakowskim browarze robiony "Barbakan", był smaczny 2-3dni, później zaczynał mętnieć. Po tygodniu potrafił być kwaśny.)
Pierwszy kontakt z piwami mętnymi to Tucher pszeniczny, mocno podejrzliwie podchodziłem do tej mętności. A jak mi barmanka zabełtała osad z butelki i wlała do szklanki to bałem się że będzie smak jak zacieru na drożdżach piekarskich ;-)
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Klarowanie - konieczne czy nie? - przez newrom - 2020-07-30 08:58 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez Bartek - 2020-07-31 02:38 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez newrom - 2020-07-31 07:03 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez blackpowder - 2020-08-02 06:33 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez Adam - 2020-09-15 07:42 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez blackpowder - 2020-09-16 05:23 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez rajdzik - 2020-08-03 06:08 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez newrom - 2020-08-05 12:06 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez rajdzik - 2020-08-10 09:03 AM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez Bartek - 2020-08-10 12:18 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez newrom - 2020-08-17 07:39 AM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez rajdzik - 2020-08-18 04:27 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez newrom - 2020-09-13 07:00 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez Adam - 2021-01-15 11:16 AM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez romekxyz - 2021-03-05 08:41 PM
RE: Klarowanie - konieczne czy nie? - przez newrom - 2021-03-06 09:51 AM

Skocz do: