Co do pomiarów, jeżeli masz taki najpowszechniejszy 'cukromierz' to one są skalibrowane do danej temperatury np. 20 stopni, więc jak mierzysz sok o niskiej temperaturze to wynik jest niemiarodajny bo gęstość większości cieczy zmniejsza się wraz z temperaturą. Więc, jeśli dobrze myślę to, wyniki pomiaru są zaniżone? Jeśli się mylę prosiłbym o poprawę
Chyba, że da się to jakoś przeliczyć ale to chyba trzebaby było znać temperaturę w której się mierzyło.
A co do cydru to fajnie to wygląda, żałuję że nie miałem czasu na zabawę z lodowymi w tym roku Ale mam nadzieję, że kolejny sezon będzie równie zimny
Pozdrawiam
Chyba, że da się to jakoś przeliczyć ale to chyba trzebaby było znać temperaturę w której się mierzyło.
A co do cydru to fajnie to wygląda, żałuję że nie miałem czasu na zabawę z lodowymi w tym roku Ale mam nadzieję, że kolejny sezon będzie równie zimny
Pozdrawiam