2021-03-23 09:52 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2021-03-23 09:53 AM przez HungryHippo.)
Hej,
Kupiłem sok niepasteryzowany z tłoczni 25l, 16BLG. Dodałem drożdże US-04. Fermentacja ruszyła ładnie w wiadrze fermentacyjnym. Boje się jednak aby nie było zakażenia lub czegoś negatywnego teraz lub potem. Niestety nie zasiarkowałem przed fermentacją. Co polecacie aby zrobić by się nie zepsuł cydr? Jeśli zasiarkuje po fermentacji cichej lub przy BLG 0 to wtedy nie ruszy chyba na refermentacji.
Kupiłem sok niepasteryzowany z tłoczni 25l, 16BLG. Dodałem drożdże US-04. Fermentacja ruszyła ładnie w wiadrze fermentacyjnym. Boje się jednak aby nie było zakażenia lub czegoś negatywnego teraz lub potem. Niestety nie zasiarkowałem przed fermentacją. Co polecacie aby zrobić by się nie zepsuł cydr? Jeśli zasiarkuje po fermentacji cichej lub przy BLG 0 to wtedy nie ruszy chyba na refermentacji.