2021-06-11 09:16 PM
Tak, we Francji. Chyba jeszcze nie wiedzą że Polacy piją coś poza gorzałą i nie sprowadzają do swoich sklepów w .pl.
Chyba ani Bulmersa ani Mangersa nie piłem. Może kiedyś trafię.
Ale czemu on jest taki zły w porównaniu z marketowym?? Wiekość marketowych to były proste cydry, czasami z posmakiem szarlotki. Ale generalnie brakowało im tego gorzkawego posmaku który można spotkać w droższych cydrach.
Jak będę w Eclercu to się rozglądnę za ich cydrem, ale jakoś najczęściej robię zakupy w intermarche i czasami auchan.
Nie wiem jak francuscy producenci, ale ostatnio było o największej fabryce cydru na świecie (w UK). Też robią koncentrat żeby później robić cydr przez cały rok.
Chyba ani Bulmersa ani Mangersa nie piłem. Może kiedyś trafię.
Ale czemu on jest taki zły w porównaniu z marketowym?? Wiekość marketowych to były proste cydry, czasami z posmakiem szarlotki. Ale generalnie brakowało im tego gorzkawego posmaku który można spotkać w droższych cydrach.
Jak będę w Eclercu to się rozglądnę za ich cydrem, ale jakoś najczęściej robię zakupy w intermarche i czasami auchan.
Nie wiem jak francuscy producenci, ale ostatnio było o największej fabryce cydru na świecie (w UK). Też robią koncentrat żeby później robić cydr przez cały rok.