Cydr - biznes, ekonomia, produkcja, sprzedaż
#3
Cześć,

Oczywiście uważam że jest wiele koncepcji dot. cydru vs. biznes. 
Oczywiście zgadzam się że cyder trzeba z czymś połączyć z barem, z kawiarnią, z restauracją, z agroturystyką itp. 

Stąd moja prośba o dyskusję bo tu pojawia się kwestia przepisów, akcyz itp. Temat rzeka.

Np. Czy w swojej kawiarni mogę produkować cydr i sprzedawać prosto do kielicha z beczki? Butelki to akcyza i banderole ?

A może jest jakaś ilość która nie wymaga akcyzy? banderolowania itp. 

Może znacie jakieś przykłady sprzedaży cydru w różnych konfiguracjach w agroturystyce, w mini restauracjach, sadach....

Jakie obowiązują przepisy, ograniczenia. 

Pozdrawiam,
Grzegorz
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Cydr - biznes, ekonomia, produkcja, sprzedaż - przez grzekrak12 - 2022-01-30 10:50 PM

Skocz do: