2022-01-30 10:50 PM
Cześć,
Oczywiście uważam że jest wiele koncepcji dot. cydru vs. biznes.
Oczywiście zgadzam się że cyder trzeba z czymś połączyć z barem, z kawiarnią, z restauracją, z agroturystyką itp.
Stąd moja prośba o dyskusję bo tu pojawia się kwestia przepisów, akcyz itp. Temat rzeka.
Np. Czy w swojej kawiarni mogę produkować cydr i sprzedawać prosto do kielicha z beczki? Butelki to akcyza i banderole ?
A może jest jakaś ilość która nie wymaga akcyzy? banderolowania itp.
Może znacie jakieś przykłady sprzedaży cydru w różnych konfiguracjach w agroturystyce, w mini restauracjach, sadach....
Jakie obowiązują przepisy, ograniczenia.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Oczywiście uważam że jest wiele koncepcji dot. cydru vs. biznes.
Oczywiście zgadzam się że cyder trzeba z czymś połączyć z barem, z kawiarnią, z restauracją, z agroturystyką itp.
Stąd moja prośba o dyskusję bo tu pojawia się kwestia przepisów, akcyz itp. Temat rzeka.
Np. Czy w swojej kawiarni mogę produkować cydr i sprzedawać prosto do kielicha z beczki? Butelki to akcyza i banderole ?
A może jest jakaś ilość która nie wymaga akcyzy? banderolowania itp.
Może znacie jakieś przykłady sprzedaży cydru w różnych konfiguracjach w agroturystyce, w mini restauracjach, sadach....
Jakie obowiązują przepisy, ograniczenia.
Pozdrawiam,
Grzegorz