Szara reneta 100%
#4
(2017-04-28 02:45 PM)Bartek napisał(a): Zmierzyłem zawartość kwasu.
W cydrze z wrześniowych Renet wyszło rzędu 12g/L, z październikowych 8g/L - to trochę za dużo, "optymalny" poziom to ~4-6g/L.

Sprawdziłem - moje jabłka to była Królowa Reneta, a nie szara. Dam znać jak wyszła, zwłaszcza, że to jabłka szklarniowe?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Szara reneta 100% - przez belbik - 2017-04-06 11:28 PM
RE: Szara reneta 100% - przez Bartek - 2017-04-07 07:51 PM
RE: Szara reneta 100% - przez Bartek - 2017-04-28 02:45 PM
RE: Szara reneta 100% - przez belbik - 2017-05-07 07:49 PM
RE: Szara reneta 100% - przez Wychwalany - 2017-07-10 09:22 PM

Skocz do: