Fermentacja jabłkowo-mlekowa
#2
W moim przypadku FJM zwykle nie zachodzi spontanicznie. Na szczęście, bo - tak na pisałem na blogu - działa moim zdaniem na niekorzyść, przynajmniej na odmianach deserowych. Skutecznym sposobem zapobiegania FJM jest siarkowanie po fermentacji, jak również przechowywanie cydru w chłodzie.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Fermentacja jabłkowo-mlekowa - przez ZbyszekTW - 2024-01-09 03:42 PM
RE: Fermentacja jabłkowo-mlekowa - przez Bartek - 2024-01-09 03:54 PM
RE: Fermentacja jabłkowo-mlekowa - przez ZbyszekTW - 2024-01-09 04:11 PM
RE: Fermentacja jabłkowo-mlekowa - przez Bartek - 2024-01-09 08:05 PM
RE: Fermentacja jabłkowo-mlekowa - przez ZbyszekTW - 2024-01-10 09:56 AM
RE: Fermentacja jabłkowo-mlekowa - przez szo - 2024-10-03 06:20 AM
RE: Fermentacja jabłkowo-mlekowa - przez Bartek - 2024-10-03 07:49 AM
RE: Fermentacja jabłkowo-mlekowa - przez szo - 2024-10-03 08:08 AM

Skocz do: