2024-09-12 06:09 AM
Temperatura nie spadła - mieliśmy upały.
Dosłodziłem po ok. tygodniu. Mogło być ok. 10 BLG, ale nie mierzyłem.
Sprawdziłem jeszcze raz drożdże. To były Enovini Baya do 18%. No tyle to to wino nie powinno osiągnąć.
To, że fermentacja zwolniła nie byłoby problemem. Niestety wygląda na to, że tam kompletnie nic się nie dzieje.
Może spróbuję dosypać trochę drożdży i pożywki. Jak uważacie?
Dosłodziłem po ok. tygodniu. Mogło być ok. 10 BLG, ale nie mierzyłem.
Sprawdziłem jeszcze raz drożdże. To były Enovini Baya do 18%. No tyle to to wino nie powinno osiągnąć.
To, że fermentacja zwolniła nie byłoby problemem. Niestety wygląda na to, że tam kompletnie nic się nie dzieje.
Może spróbuję dosypać trochę drożdży i pożywki. Jak uważacie?