Jest cukier, fermentacja stanęła?
#3
Temperatura nie spadła - mieliśmy upały.
Dosłodziłem po ok. tygodniu. Mogło być ok. 10 BLG, ale nie mierzyłem.
Sprawdziłem jeszcze raz drożdże. To były Enovini Baya do 18%. No tyle to to wino nie powinno osiągnąć.

To, że fermentacja zwolniła nie byłoby problemem. Niestety wygląda na to, że tam kompletnie nic się nie dzieje.
Może spróbuję dosypać trochę drożdży i pożywki. Jak uważacie?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-11 04:50 PM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-12 06:09 AM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez kuneg - 2024-09-13 06:09 PM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-13 09:04 PM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez kuneg - 2024-09-14 12:19 AM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-15 07:08 PM

Skocz do: