Jest cukier, fermentacja stanęła?
#5
Przy tym cukrze i drożdżach raczej nadal trwa cicha fermentacja. Pewnie korek jest nieszczelny i nie widać bulgotania w rurce... o ile nastaw jest w balonie, a nie w wiadrze.
Te drożdże (Saccharomyces bayanus) nie tak łatwo ubić i potrafią ruszyć nawet przy klarownym winie zlanym znad osadu, jak się dosłodzi wino.

@sww, a w czym fermentujesz to wino?
Mów mi Małgorzato :)
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-11 04:50 PM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-12 06:09 AM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez kuneg - 2024-09-13 06:09 PM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-13 09:04 PM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez kuneg - 2024-09-14 12:19 AM
RE: Jest cukier, fermentacja stanęła? - przez sww - 2024-09-15 07:08 PM

Skocz do: