Przegląd cydrów: Dolinki
#2
Szacun za te wszystkie testy.
Kwasowość może też zależeć od ciśnięcia mniej dojrzałych jabłek, do ostatniej kropli soku na prasie tłokowej?
W winie często pojawia się taki problem, że niby miąższ słodki, brixy ok, ale w skórkach trochę kwasu głęboko jeszcze siedzi.
z ciekawością w przyszłym tygodniu podzielę moje soku na ciśnięte na początku - prawie samociek dokąd jeszcze jest słaby opór na tłoku i drugą partię zlewaną z dociśniętych w prasie tłoczyn - do ostatniej kropli i dam znać jak kwasy.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Przegląd cydrów: Dolinki - przez Bartek - 2024-10-06 08:58 PM
RE: Przegląd cydrów: Dolinki - przez szo - 2024-10-07 06:25 AM
RE: Przegląd cydrów: Dolinki - przez Bartek - 2024-10-07 07:10 AM
RE: Przegląd cydrów: Dolinki - przez szo - 2024-10-08 07:30 AM
RE: Przegląd cydrów: Dolinki - przez kuneg - 2024-10-14 08:12 PM
RE: Przegląd cydrów: Dolinki - przez szo - 2024-10-15 06:25 AM
RE: Przegląd cydrów: Dolinki - przez kuneg - 2024-10-15 07:16 PM

Skocz do: