2024-10-07 06:25 AM
Szacun za te wszystkie testy.
Kwasowość może też zależeć od ciśnięcia mniej dojrzałych jabłek, do ostatniej kropli soku na prasie tłokowej?
W winie często pojawia się taki problem, że niby miąższ słodki, brixy ok, ale w skórkach trochę kwasu głęboko jeszcze siedzi.
z ciekawością w przyszłym tygodniu podzielę moje soku na ciśnięte na początku - prawie samociek dokąd jeszcze jest słaby opór na tłoku i drugą partię zlewaną z dociśniętych w prasie tłoczyn - do ostatniej kropli i dam znać jak kwasy.
Kwasowość może też zależeć od ciśnięcia mniej dojrzałych jabłek, do ostatniej kropli soku na prasie tłokowej?
W winie często pojawia się taki problem, że niby miąższ słodki, brixy ok, ale w skórkach trochę kwasu głęboko jeszcze siedzi.
z ciekawością w przyszłym tygodniu podzielę moje soku na ciśnięte na początku - prawie samociek dokąd jeszcze jest słaby opór na tłoku i drugą partię zlewaną z dociśniętych w prasie tłoczyn - do ostatniej kropli i dam znać jak kwasy.