2024-10-12 08:46 AM
Niestety tak wygląda...
Myślę, że powodów jak zwykle jest wiele, ale chyba zasadniczy to brak odpowiednich odmian do produkcji. Tak jak winiarze mówią, że wino rodzi się w winnicy, tak można tutaj powiedzieć, że cydr rodzi się w sadzie. Masz sok dobrej jakości o odpowiednich parametrach możesz zrobić dobry cydr ( możesz też oczywiście spiepszyć robotę) , ale jeżeli go nie masz z góry jesteś skazany na porażkę. Oczywiście można robić lepsze lub gorsze " cydry nowoczesne" , ale moim zdaniem to nie to.
I oczywiście sprawa stosunku cena/jakość. Jeśli ktoś chce ode mnie za takie wynalazki prawie stówę to czuję się trochę oszukany...
Myślę, że powodów jak zwykle jest wiele, ale chyba zasadniczy to brak odpowiednich odmian do produkcji. Tak jak winiarze mówią, że wino rodzi się w winnicy, tak można tutaj powiedzieć, że cydr rodzi się w sadzie. Masz sok dobrej jakości o odpowiednich parametrach możesz zrobić dobry cydr ( możesz też oczywiście spiepszyć robotę) , ale jeżeli go nie masz z góry jesteś skazany na porażkę. Oczywiście można robić lepsze lub gorsze " cydry nowoczesne" , ale moim zdaniem to nie to.
I oczywiście sprawa stosunku cena/jakość. Jeśli ktoś chce ode mnie za takie wynalazki prawie stówę to czuję się trochę oszukany...