Przegląd cydrów: Cydr Swoszowicki
#2
Gadałem dzisiaj z facetem z tej cydrowni: powiedział że takie mają być i lekka kwasowość lotna jest typowa dla niesiarkowanych cydrów, szczególnie fermentowanych spontanicznie. Powiedział też ciekawą rzecz, że nawet cydry z tego samego zbiornika mogą się różnić, w zależności czy są z góry czy bliżej dna. I że to też wpisuje się w specyfikę rzemieślniczych cydrów. Tak bardzo się nie zgadzam, ale szanuję. Aż sobie podjadę jutro kupić nowe dwie butelki - z ciekawości zmierzę kwasowość lotną.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Przegląd cydrów: Cydr Swoszowicki - przez Bartek - 2024-10-07 09:19 PM
RE: Przegląd cydrów: Cydr Swoszowicki - przez Bartek - Wczoraj 02:07 PM
RE: Przegląd cydrów: Cydr Swoszowicki - przez szo - Wczoraj 03:16 PM
RE: Przegląd cydrów: Cydr Swoszowicki - przez szo - 10 godzin(y) temu
RE: Przegląd cydrów: Cydr Swoszowicki - przez szo - 2 godzin(y) temu

Skocz do: