2024-11-13 11:03 AM
Bartku,
po Twojej ocenie pierwszych cydrów smakowych zaczynam dochodzić do wniosku, że poza tym, że podkład może być podobny dla danej cydrowni, to w dodatku jest całkowicie zasłaniany dodatkiem?
Ciekawe - kiedyś z takich jagodowych drobnopestkowych zrobiłem z truskawką - wyszło straszeni gorzko- ostre (skojarzyło mi się kiedyś z mielonką z poziomek w mikserze - gorzka ohyda poniszczonych pestek, a w cydrze poprostu wyszedł ekstrakt z nich).
Te smakowe miraże, to trzeba by było chyba jakoś inaczej łączyć lub dodawać? niż tak poprostu - "a dorzućmy coś do soku i niech se razem fermentuje".
po Twojej ocenie pierwszych cydrów smakowych zaczynam dochodzić do wniosku, że poza tym, że podkład może być podobny dla danej cydrowni, to w dodatku jest całkowicie zasłaniany dodatkiem?
Ciekawe - kiedyś z takich jagodowych drobnopestkowych zrobiłem z truskawką - wyszło straszeni gorzko- ostre (skojarzyło mi się kiedyś z mielonką z poziomek w mikserze - gorzka ohyda poniszczonych pestek, a w cydrze poprostu wyszedł ekstrakt z nich).
Te smakowe miraże, to trzeba by było chyba jakoś inaczej łączyć lub dodawać? niż tak poprostu - "a dorzućmy coś do soku i niech se razem fermentuje".