2024-12-07 06:47 PM
Cukier startowy nie przekroczył 20BLG. Dodawałem stopniowo. Zakładam, że odczyt przy ostatnim dodawaniu musiał być błędny i mogłem zbyt wcześnie dodać cukier, bo teraz na pewno jest 20BLG.
Pomiar paskami pH dostosowanymi do wina (2.8 - 4.0). Czy byłoby pijalne? Też się nad tym zastanawiam, bo smak jest intensywny. Może jednak faktycznie dolać trochę wody. Przy okazji spadnie cukier.
Ten restart na małej ilości to dobry pomysł. Dzięki. Zwykle robię tylko szklankę z odrobiną cukru i trzymam 1-2 godziny.
Pomiar paskami pH dostosowanymi do wina (2.8 - 4.0). Czy byłoby pijalne? Też się nad tym zastanawiam, bo smak jest intensywny. Może jednak faktycznie dolać trochę wody. Przy okazji spadnie cukier.
Ten restart na małej ilości to dobry pomysł. Dzięki. Zwykle robię tylko szklankę z odrobiną cukru i trzymam 1-2 godziny.