Niebezpieczeństwa klarowania
#2
Wybacz nie ja jestem specem od przyspieszania...
Niemniej chciałem zauważyć, że bez żelatyny i fikołków za pół roku Twój cydr byłby bardziej klarowny, być może tak samo jak po żelatynie, a i dojżalszy w smaku.

Podpowiem Ci, bo miałem to samo - chęć wypicia mnie dobijała i nie mogłem pogodzić się z czasem, którego potrzebuje cydr, żeby się wyłagodzić. Wtedy wymyśliłem, ze będę robił partiami co miesiąc. Po pół roku miałem odpowiednią zabezpieczoną ilość, żeby poczuć komfort możliwości picia.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Niebezpieczeństwa klarowania - przez sww - 2025-01-23 06:54 PM
RE: Niebezpieczeństwa klarowania - przez szo - 2025-01-24 07:13 AM
RE: Niebezpieczeństwa klarowania - przez sww - 2025-01-24 10:00 AM

Skocz do: