Przegląd cydrów: Filomelos
#5
tak spróbuję. Podczas przelewania. Cydr zasiarkuję, żeby ustabilizować i dodam nieco cukru przed rozlewem do jednej z partii i zobaczymy co komu bardziej przypasuje. Być może jedni wezmą z cukrem, a inni jednak wytrawny. Należy uważnie obserwować podział, żeby później statystycznie wypuszczać odpowiednią ilość w partii.

Zastanawiam się jeszcze nad kupażem - skoro są dwie odmiany Dabinett i Y Mill to może warto zmieszać i sprawdzić efekt.
Można zastanowić się nad proporcjami, ale Y Millowi przyda się zapach i taniny z Dabinetta - obstawiam, ze 70/30 lub 80/20 będzie smooth.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Przegląd cydrów: Filomelos - przez Bartek - 2024-10-18 06:03 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-18 07:21 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-21 07:01 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez Bartek - 2025-02-21 08:26 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-21 08:34 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez kuneg - 2025-02-21 10:11 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-21 03:50 PM

Skocz do: