Przegląd cydrów: Filomelos
#6
Refermentacja w butelce nie jest zła sama w sobie, ale swoje wady ma. Jak każda z technologii.

My z M nie mamy na razie innego rozwiązania, więc dosładzamy, butelkujemy i odfermentowuje się cały cukier prosty - na wytrawnie. Prostota tego „starożytnego” rozwiązania jest właśnie jego zaletą w warunkach domowych.

Dla większych partii, szczególnie w komercji, to rzeczywiście celowym jest zastosowanie nowszych technologii. Jest z czego wybierać.
Mów mi Małgorzato :)
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Przegląd cydrów: Filomelos - przez Bartek - 2024-10-18 06:03 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-18 07:21 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-21 07:01 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez Bartek - 2025-02-21 08:26 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-21 08:34 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez kuneg - 2025-02-21 10:11 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-21 03:50 PM

Skocz do: