Przegląd cydrów: Filomelos
#7
Osobiście jedyna akceptowalna technologia refermentacji, której próbowałem i którą akceptuję to piwo Komes od Miłosława - tam drożdże grzecznie leżą na dnie, nie wpływają na mętność po otwarciu i tak ogłoby być. W cydrach nigdy takiego efektu nie osiągnąłem.
Oddam pół królestwa komus, kto powie mi jakie drożdzę do refermentacji oni mają.

A po dodaniu erytrolu czy innego cukru złożonego (którego drożdże nie zjedzą) obok zwykłego do refermentacji w butelce pozostanie sodki smak po zakończonej refermentacji cukrów prostych i nagazowania. Spróbuj.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Przegląd cydrów: Filomelos - przez Bartek - 2024-10-18 06:03 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-18 07:21 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-21 07:01 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez Bartek - 2025-02-21 08:26 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-21 08:34 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez kuneg - 2025-02-21 10:11 AM
RE: Przegląd cydrów: Filomelos - przez szo - 2025-02-21 03:50 PM

Skocz do: