2025-02-21 03:50 PM
Osobiście jedyna akceptowalna technologia refermentacji, której próbowałem i którą akceptuję to piwo Komes od Miłosława - tam drożdże grzecznie leżą na dnie, nie wpływają na mętność po otwarciu i tak ogłoby być. W cydrach nigdy takiego efektu nie osiągnąłem.
Oddam pół królestwa komus, kto powie mi jakie drożdzę do refermentacji oni mają.
A po dodaniu erytrolu czy innego cukru złożonego (którego drożdże nie zjedzą) obok zwykłego do refermentacji w butelce pozostanie sodki smak po zakończonej refermentacji cukrów prostych i nagazowania. Spróbuj.
Oddam pół królestwa komus, kto powie mi jakie drożdzę do refermentacji oni mają.
A po dodaniu erytrolu czy innego cukru złożonego (którego drożdże nie zjedzą) obok zwykłego do refermentacji w butelce pozostanie sodki smak po zakończonej refermentacji cukrów prostych i nagazowania. Spróbuj.