2025-06-16 07:18 AM
tak sobie myślę, że dojrzałość nie jest super konieczna gdyby blendować po fermentacji w zbiorniku przed lub po nagazowaniu. Wtedy można rozłożyć robotę przy wytwarzaniu soków właśnie dzięki różnym terminom dojrzewania i dodatkowo mieszać na gotowym produkcie obserwując efekt natychmiast.
Ja właśnie dosadzić chcę jabłoni na wiosnę - wezmę upragnionego kingstolne black i co by ty dorzucić jeszcze do Yarmington Milla oraz Dabinetta? deserówke i słodkich czy innych renet nie bardzo potrzebuję. Raczej myślę o czymś w rodzaju rajskich czy innych maluszków? Czym tu doprawić kompozycję - coś doradzicie z cydrowych must have?
Ja właśnie dosadzić chcę jabłoni na wiosnę - wezmę upragnionego kingstolne black i co by ty dorzucić jeszcze do Yarmington Milla oraz Dabinetta? deserówke i słodkich czy innych renet nie bardzo potrzebuję. Raczej myślę o czymś w rodzaju rajskich czy innych maluszków? Czym tu doprawić kompozycję - coś doradzicie z cydrowych must have?