Korkowanie, kapslowanie
#3
Dzięki za info.
Ja jednak kapsluję - bo szybciej, bo łatwiej i dobrą kapslownicą szybciutko idzie.
Jak zwykle w kapslowaniu też jest ALE
Otóż, stare kapsle mogą nie trzymać ciśnienia - ja się natknąłem na partię, która musiała być dobrze nagazowana - szykowałem się na granaty - i okazało się, że cukru mało lub niema bo przejedzony, a gazu nie było wcale...
Kapsle warto jednak w miarę na bieżąco, żeby uszczelka nie była zbyt stara.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Korkowanie, kapslowanie - przez Kuba - 2025-07-20 07:34 AM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez adrian26 - 2025-07-20 06:20 PM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez szo - 2025-07-21 07:25 AM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez Kuba - 2025-07-23 08:27 AM

Skocz do: