Korkowanie, kapslowanie
#5
Korki do szampana są robione z mielonego korka z dodatkiem kleju. Mają też kształt inaczej rozkładający siły wypychające korek.

Moje rozwiązanie - w 100% bezpieczne - to kupić ładne butelki z mineralną gazowaną, opróżnić (przy różnych okazjach) i napełnić cydrem. Doskonale wytrzymuje ciśnienie i nawet przedawkowanie cukru nie stwarza zagrożenia dla życia. Do tego ładna naklejka wydrukowana na drukarce i jest git.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Korkowanie, kapslowanie - przez Kuba - 2025-07-20 07:34 AM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez adrian26 - 2025-07-20 06:20 PM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez szo - 2025-07-21 07:25 AM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez Kuba - 2025-07-23 08:27 AM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez sww - 2025-08-10 03:48 PM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez Bartek - 2025-08-10 09:06 PM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez sww - 2025-08-10 10:20 PM
RE: Korkowanie, kapslowanie - przez blackpowder - 2025-08-11 08:35 AM

Skocz do: