Klarowny cydr z kega
#2
szo był napisał:
Ile razy kupię cydr z polski to mi wmawiają, że osad jest naturalny i że tak musi być - nieprawda nie musi i ja taki uważam za wyprodukowany niewłaściwie, ponieważ można bez osadu i ja taki robię. Klarowny, bez resztek właściwy produkt - tylko jabłka i drożdże (i dzięki temu forum na szczęście) trochę siarki właśnie dla ustabilizowania produktu, chociaż po roku procesu technologicznego w piwnicy nie jest to aż tak konieczne.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Klarowny cydr z kega - przez wojcyl - 2025-10-11 12:12 PM
RE: Klarowny cydr z kega - przez szo - Wczoraj 06:22 AM
RE: Klarowny cydr z kega - przez wojcyl - Wczoraj 12:42 PM
Cydr bez osadu - przez Bartek - 2025-10-11 01:58 PM

Skocz do: