Klarowny cydr z kega
#4
Dziękuję Szo za odpowiedź,
Tak dla jasności, bo nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem. Piszesz o refermentacji w kegu i rozlewie ciśnieniowym, więc skąd osad który wymrażasz w szyjce?

Z tego co zrozumiałem to refermentujesz w butelkach, wymrażasz na dworze szyjki i potem klasycznie degorżujesz? Czy po tym odstrzelonym osadzie uzupełniasz jeszcze ubytek w butelce przed kapslowaniem?

Jak się ma to do refermentowania w kegu i rozlewu ciśnieniowego? Może już coś mi się pomieszało albo mylę pojęcia Smile Będę wdzięczny za wytłumaczenie jak krowie na rowie Big Grin
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Klarowny cydr z kega - przez wojcyl - 2025-10-11 12:12 PM
RE: Klarowny cydr z kega - przez szo - Wczoraj 06:22 AM
RE: Klarowny cydr z kega - przez wojcyl - Wczoraj 12:42 PM
Cydr bez osadu - przez Bartek - 2025-10-11 01:58 PM

Skocz do: